Αλλαγή ελαστικών από 180€ και άλλα προνόμια μόνο στην Automotivo!

Αλλαγή ελαστικών από 180€ και άλλα προνόμια μόνο στην Automotivo!

Αν δεν είναι τώρα καιρός να αλλάξεις τα ελαστικά σου ...τότε πότε είναι;

Φέρε σήμερα το αυτοκίνητό σου στην Automotivo και άλλαξε ελαστικά από 180€ με Δωρεάν τοποθέτηση, Δωρεάν ζυγοστάθμιση και Δωρεάν τεχνικό έλεγχο! Επιλέγοντας να αλλάξετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας στην Automotivo, είστε σίγουροι, ότι επιλέγετε την καλύτερη λύση.

Ενδεικτικές τιμές προσφοράς :

  • Από 180 +  φπα για διάσταση ελαστικών 185/65/15
  • Από 180 +  φπα  για διάσταση ελαστικών 205/55/16
  • Από  190 + φπα  για διάσταση ελαστικών 195/65/15

Γιατί είναι πολύ σημαντικά τα σωστά ελαστικά!

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ασφάλεια μας στο δρόμο, καθότι είναι το μοναδικό σημείο που εφάπτεται το αυτοκίνητο με το οδόστρωμα και για αυτό είναι υψίστης σημασίας να βρίσκονται πάντοτε σε άριστη κατάσταση.

Ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να θεωρείται 100% ένα ασφαλές, εάν τα ελαστικά δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όσο κι αν το έχουμε εφοδιάσει με διάφορα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (ABS, EBD κλπ). Η υγεία των ελαστικών μας βοηθά το όχημα σε μια πληθώρα ειδικών περιστάσεων όπως τα απότομα φρεναρίσματα, την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε ολισθηρό έδαφος καθώς και στην εξοικονόμηση των καυσίμων.

Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται όμως τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου και τι πρέπει να γνωρίζουμε για την κάθε περίπτωση;:

Χειμερινά ελαστικά

Τα συγκεκριμένα αφορούν αυτούς οι οποίοι μετακινούνται συχνότερα σε περιοχές που μαστίζονται από έντονα, χειμερινά καιρικά φαινόμενα. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και αντίστοιχα του δρόμου είναι σε μεγάλο βαθμό χαμηλή, το χειμερινό ελαστικό μπορεί να αναπτύξει πιο εύκολα θερμοκρασία σε σύγκριση με το θερινό ελαστικό. Aποδίδουν επίσης και σε βρεγμένο οδόστρωμα κάτι που οφείλεται συνήθως στη χάραξη που διατρέχει το πέλμα τους. Μέσω της χάραξης του χειμερινού ελαστικού αποβάλλονται όσο το δυνατό μεγαλύτερες ποσότητες νερού κατά την μετακίνηση, με στόχο να αποφευχθεί το φαινόμενο της υδρολίσθησης και η απώλεια ελέγχου του οχήματός μας.

Θερινά ελαστικά

Αυτή η κατηγορία των ελαστικών κυριαρχεί στην Ελλάδα και συνιστάται για στεγνά οδοστρώματα με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και για βρεγμένα. Τα σύγχρονα θερινά ελαστικά  αποδίδουν στην πλειοψηφία τους το ίδιο καλά και στις δύο συνθήκες, εξαιτίας των χωρισμένων τμημάτων του πέλματός τους και είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριφέρονται διαφορετικά ανά περίπτωση. Η ασυμμετρία λοιπόν στον σχεδιασμό τους, συμβάλει ώστε το ελαστικό να προσαρμόζεται και να αποδίδει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ελαστικά για 4×4 και SUV

Τα ελαστικά για 4×4 και SUV έχουν ριζικά διαφοροποιημένη χάραξη πέλματος από  ότι εκείνα των υπόλοιπων κατηγοριών, με εξαίρεση φυσικά τα SUV υψηλών επιδόσεων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες ελαστικών για μοντέλα με κίνηση στους 4 τροχούς όπως για χιόνι, για λάσπη ή και ακόμα και αυτά που συνδυάζουν τα προαναφερθέντα εδάφη με την άσφαλτο. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες των οδηγών και ιδιοκτητών τετρακίνητων μοντέλων, υπάρχει και το ανάλογο ελαστικό. Όμως, τα καθαρόαιμα “off road” μειώνουν το κράτημα του οχήματος στην άσφαλτο και παράγουν αυξημένα επίπεδα θορύβου.

 

Κλείστε σήμερα ραντεβού με το  στις εγκαταστάσεις μας σε Χαλάνδρι και Γέρακα, Με όλους τους όρους ασφαλείας covid-19  γιατί τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας σχολαστικά!

 Automotivo, 30 χρόνια σχέση εμπιστοσύνης!

 


Copyright © 2021 Automotivo.gr | Powered by  Serverigos
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram