Με το private leasing βάζεις μόνο τα καύσιμα

Με το private leasing ξέρεις ακριβώς πόσο θα σου στοιχίζει το αυτοκίνητο σου!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξανόμενη κίνηση από πλευράς ιδιωτών στην αναζήτηση λύσεων χρονομίσθωσης (leasing) για το αυτοκίνητό τους. Υπολογίζεται λοιπόν ότι σήμερα η αγορά δουλεύει με ένα 10% των συμβολαίων leasing προς ιδιώτες έναντι των εταιρικών συμβολαίων, ένα νούμερο άκρως ικανοποιητικό με βάση και τα δεδομένα της εποχής. Στη Βρετανία είναι πολύ διαδεδομένο το leasing για ιδιώτες. Στην Ελλάδα είναι σχεδόν άγνωστο, μιας και το αίσθημα της ιδιοκτησίας είναι "κυρίαρχο". Για πόσο όμως; Ενδεχομένως για όσο δεν θα είμαστε αρκετά ενημερωμένοι, για τα οφέλη του private leasing.

 

 Για πόσο καιρό μπορώ να έχω συμβόλαιο ως ιδιώτης;

Η διάρκεια του συμβολαίου μπορεί να διαμορφωθεί στα 4-5 χρόνια, εξασφαλίζοντας ευελιξία κίνησης χωρίς δεσμεύσεις και απρόβλεπτα κόστη, σε περίπτωση που μεταβληθούν οι ανάγκες σου. Συνεπώς, είσαι ο οδηγός ενός μόνιμα καινούριου οχήματος (συνήθως υψηλότερης αξίας), καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, περιλαμβάνοντας όλα τα έξοδα κίνησης του (εκτός καυσίμου), και το σημαντικότερο, εσύ αποφασίζεις αν θες να επιστρέψεις το όχημα όταν τελειώσει η μίσθωση.

 

Τι καλύπτει το μηνιαίο μίσθωμα;

Ο κάτοχος ενός χρονομισθωμένου αυτοκινήτου ξέρει ακριβώς πόσο θα του κοστίσει το αυτοκίνητο του κάθε χρόνο. Δεν έχει να ασχοληθεί με τέλη, ασφάλιστρα και σέρβις γιατί αυτά εμπεριέχονται στο μίσθωμα.

Στην περίπτωση του Leasing για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, το μηνιαίο μίσθωμα εκτός από το χρηματοδοτικό και το ασφαλιστικό κόστος, συμπεριλαμβάνει τα κόστη επισκευής ζημιών, συντήρησης, αλλαγής ελαστικών, τελών κυκλοφορίας, αυτοκινήτου αντικατάστασης και οδικής βοήθειας. Συνεπώς, είσαι σε θέση να γνωρίζεις εξαρχής με ακρίβεια το κόστος χρήσης του οχήματος, αφού όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα.

 

Τι έξτρα προσφέρει στον ενδιαφερόμενο;

Ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί να οδηγήσει, όχι αυτό που μπορεί να αγοράσει, και να επιλέξει επίσης και τον τύπο καυσίμου που επιθυμεί. Στη λήξη της μίσθωσης απαλλάσσεται από το άγχος της αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου. To private leasing είναι επίσης ιδανικό για τον ιδιώτη που θέλει να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο.

 

Μπορώ να αγοράσω το αυτοκίνητο που μίσθωσα;

Ο μισθωτής που επιθυμεί την αγορά του οχήματος κατά τη λήξη της μισθωτικής περιόδου, μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά σε προσυμφωνημένη τιμή. Όπως είπαμε με τη χρονομίσθωση καλύπτονται και οι δαπάνες χρήσης του οχήματος (συντήρηση, ασφάλεια, τέλη), ενώ στο τέλος του προγράμματος δεν είναι υποχρεωτική η εξαγορά του αυτοκινήτου. Υπάρχει όμως δυνατότητα απόκτησης αν οι δύο πλευρές το επιθυμούν.

 

Ο μύθος καταρρίπτεται

Οι ιδιώτες πιστεύουν ότι με leasing πληρώνουν περισσότερα από ότι αν αγόραζαν το όχημα.

Οι περισσότεροι ιδιώτες επιλέγουν να αγοράζουν αυτοκίνητο μα δόσεις. Μάλιστα για να γίνει αυτό θα πρέπει να καλύπτουν όλα τα οικονομικά κριτήρια. Με το  leasing αποκτάς το όχημα σου σε δόσεις, οι οποίες όμως καλύπτουν οποιοδήποτε πρόβλημα και έξοδο του αυτοκινήτου, εκτός από τα καύσιμα.


Copyright © 2020 Automotivo.gr | Powered by 
Bluemind.gr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram