Αυτοκίνητο και καλοκαίρι: Προστατευτείτε με την Automotivo

Αυτοκίνητο και καλοκαίρι: Προστατευτείτε με την Automotivo

Πριν φύγουμε για διακοπές το καιλοκαίρι, είναι απαραίτητο να τσεκάρουμε εάν το αυτοκίνητο μας είναι σε άριστη κατάσταση , για να είμαστε ασφαλείς και για να μην έχουμε απρόοπτα! Κλείστε σήμερα το ραντεβού σου στην Automotivo , επέλεξε ένα από τα καλοκαιρινά πακέτα service, σε οικονομικές τιμές και ξεκίνα τις διακοπές σου!

Το αυτοκίνητο όμως, δεν αποτελείτε μόνο από τα μηχανικά μέρη. Είναι και το χρώμα του, το δέρμα ή το ύφασμα στο σαλόνι, αλλά και τα πλαστικά του ταμπλό. Και αν δεν σας φαίνονται σημαντικά τα παραπάνω, αναθεωρήστε γιατί ο καλοκαιρινός ήλιος και η ζέστη στους 50+ βαθμούς τα καταστρέφει πολύ γρήγορα. Όσο λοιπόν και αν μας φαίνεται παράξενο, θα βελτιώσουμε τη μακροζωία του τετράτροχου μας αν πριν φύγουμε για διακοπές κάνουμε και τα παρακάτω:

1. Κέρωμα
Το κέρωμα δεν είναι μόνο για τον χειμώνα και για να φεύγουν τα νερά. Είναι εξίσου απαραίτητο το καλοκαίρι γιατί προσθέτει μία ακόμα ασπίδα προστασίας στο χρώμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιον πανάκριβο επαγγελματία. Στο εμπόριο υπάρχουν υγρά κεριά που απλώνονται στο αυτοκίνητο μετά από ένα καλό πλύσιμο, μέσα σε λίγα λεπτά.

2. Λίπανση δερμάτινων ταπετσαριών
Τα δερμάτινα σαλόνια μπορεί να είναι Must αλλά προσθέτουν και υποχρεώσεις συντήρησης. Η επένδυση του δέρματος είναι «ζωντανή» και ξεραίνεται. Και αν το δέρμα ξεραθεί θα σκάσει, με συνέπειες …υψηλού κόστους. Όσοι έχουν δερμάτινα σαλόνια πρέπει να τα καθαρίζουν εβδομαδιαίως με ειδικά μαντηλάκια, ώστε να μην πιάνουν βρώμα οι πόροι ενώ μία φορά το 6μηνο, η λίπανση με μαλακτικά, επαναφέρει την ελαστικότητα και τα κάνει πολύ πιο ανθεκτικά στον ήλιο.

3. Πλύσιμο από ζωύφια
Οι καλοκαιρινές μετακινήσεις είναι πολύ ευχάριστες αλλά συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου να γεμίζει με νεκρά ζωύφια. Αν αυτά δεν καθαριστούν αμέσως θα «ψηθούν» με τον ήλιο πάνω στο χρώμα και να αφήσουν μόνιμα σημάδια. Μετά από κάθε ταξίδι λοιπόν, έστω και αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να πλύνετε το αυτοκίνητο σε πρατήριο βενζίνης, μπορείτε με υγρομάντηλα να ξεκολλήσετε πολύ εύκολα τα μυγάκια.

4. Προσοχή στο αντηλιακό
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αυτό που μόλις διαβάσατε αλλά είναι σημαντικό. Το αντηλιακό κάνει καλό στην επιδερμίδα των ανθρώπων και είναι υποχρεωτικό αξεσουάρ για το καλοκαίρι. Στην «επιδερμίδα» του αυτοκινήτου όμως δεν ταιριάζει καθόλου! Η χημική του σύσταση αφήνει λευκούς λεκέδες σε χρώμα και πλαστικά που πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί αργότερα. Προσέξτε το χρώμα και τις ταπετσαρίες σας και καθαρίστε τα αμέσως από τις δαχτυλιές για να μην τρέχετε αργότερα

5.Σκιά μέσα και έξω
Το τελευταίο tip μπορεί να ακούγεται προφανές γιατί όλοι ψάχνουμε μία σκιά να παρκάρουμε το καλοκαίρι. Προσθέστε όμως ακόμα ένα βήμα και τοποθετήστε αντηλιακή ασπίδα στο ταμπλό από μέσα, ακόμα και αν δεν βρείτε σκιά. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώστε σημαντικά την θερμοκρασία στο σαλόνι και θα προστατέψετε ιδιαίτερα τα πλαστικά του ταμπλώ

 


Copyright © 2021 Automotivo.gr | Powered by  Serverigos
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram