Υγραεριοκίνηση

Υγραεροκίνηση
Γιατί υγραέριο
Εξειδίκευση
Κόστος
Παροχές
Συχνές ερωτήσεις
automotivo υγραέριο

Η έξυπνη κίνηση για το όχημά σας από 494€ + Φ.Π.Α.

Γιατί υγραέριο;

Στους δύσκολους καιρούς που πλέον όλοι βιώνουμε, οι περισσότεροι τομείς της αγοράς είναι σε στασιμότητα. Μέσα όμως σε αυτό το κλίμα υπάρχει μία κατηγορία η οποία παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και είναι η υγραεριοκίνηση ! Αυτό συμβαίνει, γιατί προσφέρει στον Έλληνα οδηγό ουσιαστική και άμεση λύση στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα βοηθάει ενεργά το περιβάλλον, καθώς αποδεδειγμένα παρέχει:

 • Μείωση έως και 50% στο κόστος μετακίνησης με το αυτοκίνητο
 • 2 φορές μεγαλύτερη αυτονομία στις μετακινήσεις καθώς διαθέτει δεύτερο ρεζερβουάρ
 • Σημαντική μείωση ρύπων (CO2, CO, NOx), συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προστασία της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος γενικότερα.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα, καθώς το υγραέριο σαν καύσιμο προσφέρει καλύτερη '' καύση '' από ότι η βενζίνη και έτσι βελτιώνει την λειτουργία του, προσφέροντας ταυτόχρονα και μεγαλύτερη ιπποδύναμη κατά 10%s σε αρκετές περιπτώσεις!

Οικονομία

Το όφελος που έχει κάποιος τοποθετώντας υγραέριο στο αυτοκίνητο του είναι άμεσο, καθώς έχει σχεδόν την μισή τιμή (0.79€) από ότι η βενζίνη (1.62€). Έτσι ένας μέσος οδηγός ο οποίος διανύει 50 χλμ την ημέρα και χρειάζεται περίπου 47€ την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας υγραέριο ξοδεύει περίπου τα μισά χρήματα δηλαδή 23,5€ ! άρα το συνολικό όφελος του μήνα ανέρχεται στα 94€ και του έτους στα 1128€ !

Οικολογία

Το υγραέριο ως καύσιμο, είναι ιδιαίτερα φιλικό προς στο περιβάλλον καθώς οι εκπομπές ρύπων (CO2, CO, NOx) ενός οχήματος με υγραέριο είναι δραματικά μειωμένες συγκρίνοντας το με τη βενζίνη αλλά και με το πετρέλαιο. Έτσι, η υγραεριοκίνηση συντελεί στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και ενισχύει την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Φωτογραφίες

Ενδεικτικές φωτογραφίες

Η υγραεριοκίνηση στα αυτοκίνητα δεν αποτελεί νέο για την αγορά των καυσίμων παγκοσμίως. Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ειδικά από τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα την τελευταία 6ετια έχει ανεβεί σε τέτοιο βαθμό που κάνει τη χρήση των συμβατικών ΙΧ αυτοκινήτων σχεδόν ασύμφορη, πολύ στραφήκαν προς την υγραεριοκίνηση καθώς το υγραέριο είναι κατά 40% πιο φθηνό από την βενζίνη. Το ενδιαφέρον για το υγραέριο, γνωστό ως LPG, και το συμπιεσμένο αέριο CNG, έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, γιατί θεωρείται ότι προσφέρουν οικονομικότερο τρόπο μετακίνησης. Ειδικά το υγραέριο στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο, επειδή η τιμή του υγραερίου είναι το 50% της τιμής της βενζίνης.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των οδηγών που έχουν επιλέξει την υγραεριοκίνηση είναι σημαντικά χαμηλότερος σε σχέση με την Ευρώπη, όπου τα ποσοστά των αυτοκινήτων που κινούνται με υγραέριο έχουν αυξηθεί σημαντικά για δυο βασικούς λόγους:
1. η τιμή του υγραερίου είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τη βενζίνη, άρα υγραεριοκίνηση σημαίνει οικονομία
2. το υγραέριο προστατεύει το περιβάλλον λόγω της μειωμένης εκπομπής αερίων και ρύπων
Εκτός από μια οικονομική λύση, η υγραεριοκίνηση των αυτοκινήτων προσφέρει απτή λύση και σε όσους ενδιαφέρονται για το ενεργειακό τους αποτύπωμα στη φύση. Μάλιστα, η Ελλάδα ανέλαβε με το Πρωτόκολλο του Κιότο μια διεθνή δέσμευση που αφορά την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου. Η υγραεριοκίνηση μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τους στόχους της και σε αυτό το επίπεδο.

Υγραέριο στο αυτοκίνητο και οικονομία

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της υγραεριοκίνησης είναι το κόστος χρήσης σε σχέση με τα υγρά καύσιμα. Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη ανέρχεται από 40 έως 50%. Αν για παράδειγμα έχετε μέση κατανάλωση 10 λίτρα βενζίνη / 100 km προς 1,69 ευρώ το λίτρο και καλύπτετε περίπου 19.000 km ετησίως, το κόστος για βενζίνη / έτος θα είναι 3211 ευρώ ενώ το κόστος για υγραέριο θα είναι 1520 ευρώ / έτος. Σε σχέση με το Diesel η μείωση της κατανάλωσης ανέρχεται στο 40 με 45%. Το σχετικά μικρό κόστος εγκατάστασης σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορη απόσβεση ανάλογα βέβαια και με τα χιλιόμετρα που διανύεται ανά έτος.

Ασφάλεια χρήσης υγραερίου στο αυτοκίνητο

Η χρήση υγραερίου στα ΙΧ και επαγγελματικά οχήματα και λεωφορεία είναι απόλυτα ασφαλής και νόμιμη (ΥΑ 18586/698 (ΦΕΚ 411Β/29-3-2000), εφόσον τα εξαρτήματα των συσκευών μετατροπής είναι δοκιμασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εφοδιασμένα με πιστοποιητικά καταλληλότητας ISO. Το κύκλωμα τροφοδοσίας στο όχημα είναι κλειστού τύπου και δεν περνάει από το χώρο επιβατών, ενώ είναι κατάλληλα εφοδιασμένο με ειδικές διατάξεις ασφαλείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιστοποιητικά καταλληλότητας ρωτήστε την Automotivo Gas.

Κόστος συντήρησης αυτοκινήτου με υγραέριο (LPG)

Λόγω της καθαρότητας του καυσίμου, δεν υπάρχουν κατάλοιπα καύσης με αποτέλεσμα το λιπαντικό του κινητήρα, τα μπουζί, τα φίλτρα καυσίμου κλπ, να θέλουν αλλαγή σε μικρότερη συχνότητα από ότι προβλέπεται με την βενζίνη. Συνήθως η συντήρηση γίνεται στα πρώτα 1.000 χλμ. μετά την τοποθέτηση και ένας τυπικός έλεγχος. Έπειτα κάθε 25.000χλμ. πραγματοποιείται επιθεώρηση του συστήματος αερίου και αλλαγή ενός φίλτρου υγραερίου.

Υγραέριο και περιβάλλον

Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα με LPG είναι μειωμένες σε σχέση με της βενζίνης και σε σχέση με το πετρέλαιο κατά:

 • 60% σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO) από τη βενζίνη & 90% από το πετρέλαιο.
 • 40% σε υδρογονάνθρακες (HC) από τη βενζίνη & 80% από το πετρέλαιο.
 • 60% σε οξείδια του αζώτου (NOx) από τη βενζίνη & 60% από το πετρέλαιο.
 • 10% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από τη βενζίνη & 5% από το πετρέλαιο.
 • 40% σε σωματίδια από το πετρέλαιο.

Το LPG συντελεί στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και ελαττώνει σημαντικά την ρύπανση του περιβάλλοντος.

ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ:

 • Δεν σχηματίζονται επικαθίσεις σωματιδίων άνθρακα στους κυλίνδρους.
 • Οι αλλαγές φίλτρων και λαδιών είναι λιγότερες
 • Η διάρκεια ζωής του κινητήρα με σωστή συμπίεση είναι μεγαλύτερη.
 • Η τιμή του υγραερίου είναι πολύ χαμηλότερη από την αντίστοιχη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης για την ίδια ποσότητα.
 • Τόσο ο κινητήρας όσο και ο καταλυτικός μετατροπέας του οχήματος έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης και πιο πλήρους καύσης του LPG, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα, και έτσι επιμηκύνεται η ζωή τους.
 • Ο κινητήρας που δουλεύει με LPG χρειάζεται μεγαλύτερα διαστήματα τακτικής συντήρησης διότι δεν σχηματίζονται επικαθίσεις σωματιδίων άνθρακα (κάπνα) στο εσωτερικό του κινητήρα.
 • Οι αναφλεκτήρες παραμένουν κατά πολύ μεγαλύτερο διάστημα καθαρότεροι.
 • Οι λιπαντικές και αντιδιαβρωτικές ιδιότητες του λαδιού του κινητήρα παραμένουν αναλλοίωτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Τα λάδια του κινητήρα δεν αδυνατίζουν (δεν σπάνε).
 • Το υγραέριο σαν καύσιμο έχει μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων από την βενζίνη.
 • Η λειτουργία του κινητήρα είναι πιο ομαλή.Υγραέριο - το πράσινο καύσιμο

Το υγραέριο είναι καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, γι' αυτό συχνά ονομάζεται «πράσινο καύσιμο».

Εξειδίκευση
Γιατί Automotivo;

Η Automotivo, δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου από το 1994.
Αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου με τεράστιο πελατολόγιο και προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες γύρω από το όχημα σας, ξεκινώντας από την αρχή, δηλαδή την πώληση οχημάτων και καταλήγει σε πιο σύνθετες υπηρεσίες όπως το φανοποιείο, το συνεργείο, τα ανταλλακτικά ακόμη και την χρηματοδότηση ή την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.

Αυτή είναι και η δύναμη της. Παρέχει τα πάντα και είναι σε θέση να σας προσφέρει ποιότητα υπηρεσιών σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, πάντα με την αξιοπιστία που προσφέρει ένας επίσημος έμπορος και εξουσιοδοτημένος συνεργάτης επίσημης αντιπροσωπείας, καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί διακριθέν μέλος της οικογένειας Peugeot!
Στα πλαίσια λοιπόν της ανοδικής αυτής πορείας μας, και μετά από τα εγκαίνια της νέας μας κάθετης μονάδας Peugeot στην Περιοχή Γλυκά νερά Λ. Λαυρίου 85, επεκταθήκαμε και στον τομέα της Υγραεριοκίνησης.

Πραγματοποιήσαμε προσεκτικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και μετά από αυστηρή έρευνα αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τις καλύτερες εταιρείες υγραεριοκίνησης:

 • POWERJET PLUS - 494*€ ή 13€ για 48 μήνες
 • AEB ZAVOLI - 616*€ ή 16€ για 48 μήνες
 • LPG TECH - 739*€ ή 19€ για 48 μήνες
 • STEFANELLI- 616*€ ή 16€ για 48 μήνες

*Οι παραπάνω τιμές είναι για δεξαμενή τύπου ρεζέρβας έως 50lt. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Με κάθε νέα τοποθέτηση κιτ υγραερίου κερδίστε δωρεάν τη μηχανολογική μελέτη αξίας 40€ ή ένα κιτ επισκευής ελαστικών αξίας 40€.
Έτσι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και συνδυάζοντας την 17χρονη εμπειρία μας με την ανεπτυγμένη τεχνογνωσία του Ιταλικού οίκου είμαστε σε θέση να τοποθετούμε συστήματα υγραεριοκίνησης σε όλες τις μάρκες των αυτοκινήτων παρέχοντας σας 2 χρόνια γραπτή εγγύηση στις καλύτερες τιμές της αγοράς, υπεύθυνα και αξιόπιστα έτσι όπως μόνο η Automotivo ξέρει να ενεργεί εδώ και τόσα χρόνια.

Κλείστε σήμερα κιόλας ένα ραντεβού μαζί μας, ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα πάντα γύρω από την Υγραεριοκίνηση.

Παραδείγματα από διάφορους κινητήρες

Κατανάλωση:10 (Lt/100km)
Τιμή Βενζίνης (lt): 1.36€
Τιμή Υγραερίου (lt): 0.63€
Χιλιόμετρα ανά έτος: 18.000 χλμ

Κινητήρας : 1600 cc

Ετήσιο κόστος

Βενζίνη
2.448€
Υγραέριο
1.134€

Όφελος 1.314€ ανά έτος

Κινητήρας : 1800 cc

Ετήσιο κόστος

Βενζίνη
2.938€
Υγραέριο
1.361€

Όφελος 1.577€ ανά έτος

παροχές

Παροχές

Η εταιρία μας, είναι σε θέση να σας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας, όπως επίσης και στην υπηρεσία After-sales δηλαδή την υποστήριξη σας μετά την τοποθέτηση του Κιτ Υγραεριοκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα:

ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ! ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΩΣ 50% 

 • ΑΠΟ 494* ΕΥΡΩ η 13 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 48 ΜΗΝΕΣ –ΜΑΡΚΑ POWERJET PLUS
 • ΑΠΟ 616* ΕΥΡΩ η 16 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 48 ΜΗΝΕΣ –ΜΑΡΚΑ ΑΕΒ ΖΑVOLI
 • ΑΠΟ 616* ΕΥΡΩ η 16 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 48 ΜΗΝΕΣ –ΜΑΡΚΑ STEFANELLI
 • ΑΠΟ 739* ΕΥΡΩ η 19 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 48 ΜΗΝΕΣ –ΜΑΡΚΑ LPG TECH

*Οι παραπάνω τιμές είναι για δεξαμενή τύπου ρεζέρβας έως 50lt. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.

ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΙΤ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΑΣ 40 ΕΥΡΩ Ή ΕΝΑ ΚΙΤ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΞΙΑΣ 40 ΕΥΡΩ

Motivo Credit
Μπορείτε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση υγραερίου στο όχημα σας, χωρίς να δώσετε προκαταβολή και να εξοφλήσετε το υπόλοιπο μέχρι και σε 48 μήνες!

Δωρεάν αυτοκίνητο εξυπηρέτησης πελατών
Για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται η τοποθέτηση υγραερίου στο όχημα σας, θα σας διαθέσουμε εντελώς δωρεάν αυτοκίνητο εξυπηρέτησης ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές υποχρεώσεις σας.

Υπηρεσία After-Sales
Η εταιρία μας παρέχει πραγματική υποστήριξη μετά την τοποθέτηση του Κιτ υγραερίου, καθώς διαθέτει αποθήκη με μεγάλο στοκ εξαρτημάτων που ενδεχομένως να χρειαστείτε, σας παρέχει Service με έκπτωση 10% και παράλληλα 2 δωρεάν τεχνικούς ελέγχους σε διάστημα ενός έτους!

Τι γίνεται σχετικά με την τιμή του υγραερίου; Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να κοστίζει όσο και η βενζίνη;

Αυτή η πιθανότητα τουλάχιστον άμεσα δεν υπάρχει καθώς: Το Υγραέριο, ανήκει στην οικογένεια των εναλλακτικών καυσίμων τα οποία έχουν ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση, και προωθούνται έντονα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό:
Α. να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ηπείρου
Β. την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι οι κυρίαρχες χώρες στην Ευρωπαϊκή ένωση έχουν κατοχυρώσει την σταθερά χαμηλή φορολογία του LPG μέχρι και το 2018!

Είναι ασφαλής η χρήση υγραερίου; Υπάρχουν πιθανότητες έκρηξης;

Συνήθως όταν κάποιος ακούει τις λέξεις ''μπουκάλα'' και ''γκάζι'' αυτομάτως πηγαίνει ο νους του στην έκρηξη, αλλά στην δική μας περίπτωση αυτό δεν υφίσταται καθώς:
Α.Οι προδιαγραφές κατασκευής των δεξαμενών LPG είναι πολύ αυστηρές. Θωρακίζονται από ειδικό χάλυβα πάχους τουλάχιστον 3,5mm και έτσι είναι πολύ πιο ανθεκτικές από ότι αυτές της βενζίνης, προστατεύοντας μας αποτελεσματικά σε περίπτωση σύγκρουσης
Β. Η δεξαμενή δεν περιέχει οξυγόνο εμποδίζοντας την ανάφλεξη & έκρηξη πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι τα υγρά κάυσιμα (βενζίνη). Το υγραέριο σαν αέριο καύσιμο που είναι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με την βενζίνη, αφού έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης (470 βαθμούς κελσίου), σε σχέση με την βενζίνη (255 βαθμούς κελσίου).
Γ. Αν υπάρξει κάποια διαρροή, το υγραέριο διαχέεται στο περιβάλλον χωρίς να συγκεντρώνεται στο περιβάλλοντα χώρο όπως η βενζίνη. Το όλο σύστημα, θωρακίζεται με ειδικές βαλβίδες διακοπής, μέγιστης στάθμης,υπερμετρης ροής και αντεπιστροφής οι οποίες ενεργόποιούνται άμεσα όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα!

Η βενζίνη καταργείται;

Όχι. Το αυτοκίνητο ξεκινάει με βενζίνη και μετά από λίγα δευτερόλεπτα γυρνάει αυτόματα σε γκάζι. Το σύστημα κιτ με το υγραέριο είναι πρόσθετο και δημιουργεί ένα δεύτερο καύσιμο. Δεν αλλάζουμε τίποτα από τον τρόπο λειτουργιάς με βενζίνη.

Πως αλλάζω από βενζίνη σε υγραέριο και το αντίθετο;

Πολύ εύκολα, με ένα μπουτόν που μπαίνει στο ταμπλό του αυτοκινητου. Ακόμα και εν κινήσει μπορείτε να αλλάξετε από το ένα καύσιμο στο άλλο.

Υπάρχει δείκτης ένδειξης ποσότητας καύσιμου;

Δίπλα στο μπουτόν που μπαίνει στο ταμπλό υπάρχουν τέσσερα led που ανάβουν ανάλογα πόσο γεμάτη είναι η μπουκάλα. Όταν αδειάσει αρκετά ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι.

Τι δεξαμενή υγραερίου μπορώ να επιλέξω;

Έχουμε δύο επιλογές: Κυλινδρική και σε σχήμα ρεζέρβας.

Καίει και βενζίνη;

Ξεκινά με βενζίνη και μετά λίγα από λίγα δευτερόλεπτα γυρνάει αυτόματα σε γκάζι. Κατά την λειτουργία σε γκάζι μπορούμε αν θέλουμε να το προγραμματίσουμε να καίει και λίγο βενζίνη σε κάποιες πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις αυτοκινήτων.

Ο κινητήρας χαλάει; Οι βαλβίδες;

Ο κινητήρας δεν χαλάει. Οι βαλβίδες σε πολύ λίγα αυτοκίνητα που είναι ευαίσθητες το αντιμετωπίζουμε με κάποιους τρόπους που εξηγούνται στον πελάτη.

Χάνει σε ιπποδύναμη, ισχύ; Τραβάει το ίδιο;

Όχι μόνο δεν χάνει αλλά ορισμένες φορές σε δυναμομετρήσεις έχει φανεί ότι τα πάει καλύτερα!!

Τι συντήρηση χρειάζεται να κάνουμε;

Στα πρώτα 2.000 χλμ. μετά την τοποθέτηση χρειάζεται ένας τυπικός έλεγχος, και έπειτα κάθε 20.000χλμ.

Σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου που μετέτρεψα σε υγραεριοκίνητο, μπορώ να εγκαταστήσω το κιτ μετατροπής σε κάποιο άλλο;

Ναι μπορεί να μεταφερθεί το κιτ στο καινούριο αυτοκίνητο, εφόσον έχει τον ίδιο αριθμό κυλίνδρων και περίπου την ίδια ιπποδύναμη. Ενδεχομένως μπορεί να μη ταιριάζει το ρεζερβουάρ υγραερίου σε περίπτωση που έχει διαφορά το αμάξωμα.
Copyright © 2020 Automotivo.gr | Powered by 
Bluemind.gr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram